Şambali Tatlısı Tarifi
Şambali Tatlısı tarifi: Şambali Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şambali Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Şambali Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı için:
- 500 gram irmik
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket karbonat
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
Üzerine sürmek için:
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 2 tatlı kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı tahin
Şambali Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeler karıştırılarak iyice yoğrulur.
- Harç tereyağı ile yağlanmış tepsiye dökülür. Üzerine fırça yardımıyla pekmez, yoğurt, tahin karışımı sürülür.
- 180 derece fırında iyice kızarana kadar 1 saat pişirilir. Ayrı bir yerde su ve şeker pişirilir.
- Şerbet kaynama noktasına geldiğinde limon ilave edilir. Altı kapatılır.
- İlk sıcaklığı çıkınca şerbet tatlımıza ilave edilir. Afiyet olsun.
Şambali Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlımızın üzerine sürdüğümüz yoğurt, tahin ve pekmez karışımını Kilis’teki bazı tatlı ustaları uygular. Amaç üzerinin daha güzel kızarmasıdır.