Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şam Tatlısı Tarifi

Şam Tatlısı

Şam Tatlısı Tarifi

Şam Tatlısı tarifi: Şam Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şam Tatlısı nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şam Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1/4 adet limon

Şam Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için bütün kuru malzemeleri karıştırıp yoğurt ve süt ekleyelim. İyice karıştırdığımız hamuru yağladığımız fırın tepsisine yayıp düzleştirelim. 2 saat tepside dinlendirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hafif pembeleşene kadar pişirip tam pişmeden çıkarıp dilimleyelim ve tekrar fırına koyalım.
  • Şerbetimizi yapalım; şeker, su, limonu tencerede karıştırıp kaynatalım. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatın. Kapattıktan sonra ılımasını bekleyin.
  • Hamurdan önce yapsanız daha iyi olur; şerbet ılık olmalı. Pişen kekimizin üzerine ılık şerbeti dökelim ve dinlenmeye bırakalım. Tatlı ne kadar dinlenirse o kadar güzel olur.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Şam Tatlısı ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021