Şam Tatlısı Tarifi
Şam Tatlısı tarifi: Şam Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şam Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 dilim
Şam Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
- 1 kase tuzsuz fıstık
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Şam Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için gerekli olan limon hariç şeker ve suyu bir tencereye alın, karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, limon suyunu ekleyip 20 dakika kadar kaynatın. Ilıklaşması için bir kenara alın
- Bir kaba hamuru için gerekli olan malzemeleri alın ve güzelce yoğurun.
- Sonra yağlanmış dikdörtgen bir borcama ellerinizle bastırarak yayın.
- Üstüne elinize aldığınız 2 yemek kaşığı yoğurdu yaydırarak sürün ve tuzsuz fıstıklarla süsleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.Fırından alınca hazırladığınız şerbetin yarısını üstüne dökün ve dilimleyin, sonra da şerbetin kalan yarısını da ekleyip, şerbeti çekmesi için 2 saat kadar bekletin.
- Soğuduktan ve şerbeti çektikten sonra servis edin. Afiyetler olsun.