Şam Tatlısı Tarifi
Şam Tatlısı tarifi: Şam Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şam Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Şam Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 1 kilogram irmik
- 2 su bardağı şeker
- 3 çay kaşığı karbonat
- 1-2 damla limon suyu
- 2 su bardağı su
Tepsiye ve üzerine sürmek için:
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı fıstık içi
Şerbeti için:
- 6 su bardağı su
- 6 su bardağı şeker
- 1/4 adet limon
Şam Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tarifimize ilk şerbeti kaynatarak başlıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra çeyrek limonu içerisine atın, kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın, soğumaya bırakın.
- Kabın içerisine, irmik, karbonat, limon suyu, şekeri ve suyu alarak güzelce karıştırın.
- Pekmezli su karışımından tepsinize sürün. İç harcı koyarak düzeltin. Kalan pekmezli suyunu dökerek yere gelecek şekilde sürün. Dilimleyin. Fıstıkları hafif elinizle bastırarak dizin. 2 saat dinlendirin.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45 dakika kadar kontrollü şekilde pişirin.nİlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökün. 2 saat dinlendirin. Afiyetle yenmeye hazır tatlımız.
Şam Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Fırına atmadan önce ne kadar dinlenirse o kadar güzel olur.