Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şam Tatlısı Tarifi

Şam Tatlısı

Şam Tatlısı Tarifi

Şam Tatlısı tarifi: Şam Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şam Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şam Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 1 kilogram irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 çay kaşığı karbonat
  • 1-2 damla limon suyu
  • 2 su bardağı su

Tepsiye ve üzerine sürmek için:

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı fıstık içi

Şerbeti için:

  • 6 su bardağı su
  • 6 su bardağı şeker
  • 1/4 adet limon

Şam Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Tarifimize ilk  şerbeti kaynatarak başlıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra çeyrek limonu içerisine atın, kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın, soğumaya bırakın.
  • Kabın içerisine, irmik, karbonat, limon suyu, şekeri ve suyu alarak güzelce karıştırın.
  • Pekmezli su karışımından tepsinize sürün. İç harcı koyarak düzeltin. Kalan pekmezli suyunu dökerek yere gelecek şekilde sürün. Dilimleyin. Fıstıkları hafif elinizle bastırarak dizin. 2 saat dinlendirin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45 dakika kadar kontrollü şekilde pişirin.nİlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökün.  2 saat dinlendirin. Afiyetle yenmeye hazır tatlımız.

Şam Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Fırına atmadan önce ne kadar dinlenirse o kadar güzel olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025