Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şam Tatlısı Tarifi

Şam Tatlısı

Şam Tatlısı Tarifi

Şam Tatlısı tarifi: Şam Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şam Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şam Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket irmik (500 gram)
  • 250 mililitre yoğurt
  • 250 mililitre toz şeker
  • 1 paket karbonat
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 50 gram yer fıstığı

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Şam Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce şerbet hazırlanır. Bunun için toz şeker ve su tencereye alınır ve kaynatılır. Kaynayınca limon suyu eklenir ve 10 dakika kaynatılır.
  • Tereyağı ve pekmez bir tavada eritilir ve karışımın yarısı ile fırın kabı yağlanır. Kalan yarısı üzeri için ayrılır.
  • Yoğurt, şeker, irmik ve karbonat bir kapta karıştırılır ve yağlanan fırın kabına boşaltılır.
  • Tereyağı-pekmez karışımı sürülür. Yer fıstıkları yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkarılan tatlı sıcakken dilimlenir ve şerbetiyle buluşturulur. 2-3 saat dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun.

Şam Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak ve kullandığımız yoğurt koyu kıvamlı olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025