Şam Tatlısı Tarifi
Şam Tatlısı tarifi: Şam Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şam Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Şam Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket irmik (500 gram)
- 250 mililitre yoğurt
- 250 mililitre toz şeker
- 1 paket karbonat
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 50 gram yer fıstığı
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Şam Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Önce şerbet hazırlanır. Bunun için toz şeker ve su tencereye alınır ve kaynatılır. Kaynayınca limon suyu eklenir ve 10 dakika kaynatılır.
- Tereyağı ve pekmez bir tavada eritilir ve karışımın yarısı ile fırın kabı yağlanır. Kalan yarısı üzeri için ayrılır.
- Yoğurt, şeker, irmik ve karbonat bir kapta karıştırılır ve yağlanan fırın kabına boşaltılır.
- Tereyağı-pekmez karışımı sürülür. Yer fıstıkları yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirilir.
- Fırından çıkarılan tatlı sıcakken dilimlenir ve şerbetiyle buluşturulur. 2-3 saat dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun.
Şam Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak ve kullandığımız yoğurt koyu kıvamlı olmalı.