Saltimbocca Alla Romana (Pastırmalı Tavuk) Tarifi
Saltimbocca Alla Romana (Pastırmalı Tavuk) tarifi: Saltimbocca Alla Romana (Pastırmalı Tavuk) için gerekli malzemeler nelerdir? Saltimbocca Alla Romana (Pastırmalı Tavuk) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Saltimbocca Alla Romana (Pastırmalı Tavuk) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 dilim fileto tavuk göğsü (inceltilmiş)
- 3 dilim çemensiz pastırma
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 yaprak ada çayı
- 1/2 çay bardağı sıcak tavuk suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Saltimbocca Alla Romana (Pastırmalı Tavuk) tarifi nasıl yapılır?
- Çemensiz pastırma dilimlerini iki eşit parçaya bölün. İnceltilmiş fileto tavuk göğüslerini tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle harmanlayın.
- Tavuk dilimlerinin üzerine birer yaprak ada çayı yapıştırın. Üzerlerini çemensiz pastırma dilimleriyle kaplayın.
- Üst üste dizdiğiniz fileto tavuk göğsü ve pastırma dilimlerini tahta şişler yardımıyla birbirlerine tutturun. Geniş ve düz bir tabağa aldığınız una bulayın.
- Tereyağını tavaya alıp eritin. Zeytinyağı ilavesiyle karıştırın. Hazırladığınız pastırmalı tavukları ters yüz edip yüksek ateşte kızartın.
- Sıcak tavuk suyunu ekleyip orta ateşte kaynatarak çekmesini sağlayın. Sosunu çeken pastırmalı tavuk dilimlerini sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Saltimbocca Alla Romana (Pastırmalı Tavuk) tarifinin püf noktası nedir?
Kalın kalın dilimlenmiş fileto tavuk göğüslerini inceltip altı eşit parçaya ayırdıktan sonra hazırlık aşamasına geçin.