Salsa Soslu Tavuk Tarifi
Salsa Soslu Tavuk tarifi: Salsa Soslu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Salsa Soslu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Salsa Soslu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet tavuk bonfile
- 1 kutu salsa sos (büyük 1 su bardağı kadar)
- 1 su bardağı mısır (konserve)
- 1 su bardağı meksika fasulyesi (pişmiş)
- 1 su bardağı basmati veya yasmin pirinci
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı cajun baharatı
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
Salsa Soslu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 190 derece ısıtın.
- Pirinci yıkayın.
- Tavuk ve cheddar peyniri dışındaki bütün malzemeleri bir fırın kabına koyup karıştırın.
- Elde ettiğiniz karışımın üzerine tavuk göğüslerini dizin.
- Fırın kabının üzerini bir aliminyum folyo ile sıkıca kapatıp 30 dakika fırında pişirin.
- 30 dakikanın sonunda fırında çıkarıp folyoyu kaldırın. Üzerine rendelenmiş cheddar peynirini serpip tekrar fırına atın.
- Peynirler kızarmaya başlayınca yemeğiniz hazır demektir.
Salsa Soslu Tavuk tarifi için servis önerisi
Üzerine taze kişniş serperek servis edebilirsiniz.