Şalgamlı Kısır Tarifi
Şalgamlı Kısır tarifi: Şalgamlı Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Şalgamlı Kısır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Şalgamlı Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı acısız şalgam suyu
- 1 kutu konserve mısır
- 1 adet kapya biber
- 8-10 adet salatalık turşusu
- 4 dal taze soğan
- 10 dal maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 1 adet limonun suyu
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi (arzuya göre)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Şalgamlı Kısır tarifi nasıl yapılır?
- Kısırlık, ince bulgurunuzu genişçe bir kaba alın. Şalgam suyunuzu bir tencereye alın ve kaynatın.
- Kaynayan şalgamı bulgurun üzerine yavaş yavaş karıştırarak, dökün. Üzerini kapatın ve bulgurların şişmesi için bekletin.
- Bulgurlarınız şişerken kırmızı biberi yıkayıp, küçük küçük doğrayın. Salatalık turşularını da aynı şekilde küçük küçük doğrayın.
- Tüm yeşil malzemelerini güzelce yıkayın ve ince bir biçimde kıyın.
- Mısırı süzün. Ardından şişen bulgurlarınıza tüm malzemelerinizi ekleyin.
- Limon, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice karıştırın ve servis edin.
Şalgamlı Kısır tarifinin püf noktası nedir?
Kısırınızın ekşisini damak zevkinize göre azaltıp, arttırabilirsiniz. Acı tüketmeyi seviyorsanız içerisine acı pul biber ekleyebilirsiniz.
Şalgamlı Kısır tarifi için servis önerisi
Marul yapraklarını kullanarak şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.