Şalgam Suyu Tarifi
Şalgam Suyu tarifi: Şalgam Suyu için gerekli malzemeler nelerdir? Şalgam Suyu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 litre
Şalgam Suyu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet şalgam
- 1 kg. siyah havuç
- 1 adet orta boy pancar
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 adet ekmek
- 6 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Şalgam Suyu tarifi nasıl yapılır?
- Pancarların, havuçların ve şalgamın kabuklarını soyacak yardımıyla soyun.
- Pancar ve şalgamı orta boyda küpler halinde doğrayın.
- Havuçları dikaye bir biçimde dört eşit parçaya bölün.
- Ekmeğinizi temiz bir tülbente sarın.
- Şalgamı hazırlayacağınız kabın tabanına ekmeği, üzerine doğradığınız havuç, şalgam ve pancarı ilave edin.
- Limon tuzu, kaya tuzu ve şekeri de ekleyin.
- Hazırladığınız kabın alabildiği kadar suyu malzemelerin üzerine gezdirin.
- Ağız kısmını sıkıca kapatın ve yaklaşık 15 gün bekletin. Sürecin sonunda ekmeği içerisinden çıkarın ve afiyetle tüketin.
Şalgam Suyu tarifinin püf noktası nedir?
Acı bir şalgam elde etmek istiyorsanız yapım aşamasında içine 3-4 adet acı biber ilave edebilirsiniz. Şalgam suyunu bekleteceğiniz yerin serin ve gün ışığını doğrudan almayan bir yer olmasına özen gösterin. Kalorisi 2 litre için hesaplanmıştır.
Şalgam Suyu tarifi için servis önerisi
Taneli olarak da servis edebilirsiniz. Kebap ve et yemeklerinin yanına da nefis bir yancı olarak sunabilirsiniz.