Salepli Tavuk Göğsü Tarifi
Salepli Tavuk Göğsü tarifi: Salepli Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Salepli Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Salepli Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı salep
- 1 paket vanilya
- 1 kutu krema
- 80 gram çikolata
Salepli Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye yağı koyun erisin. Üzerine unu ekleyıp 5-6 dakikaorta ateşte kavurun.
- Üzerine yavaşça karıştırarak sütü ekleyin, karıştırmaya devam edin dibi tutmasın.
- Şeker ve salep ekleyin. Vanilyayı da ekleyin ardından.
- Koyulaşıp muhallebi kıvamı olunca bir iki taşım kaynatarak ocaktan alın.
- Mikserinizle en az 10 dakika ara ara durdurarak çırpın. Kıvamı kendini belli ediyor sakız gibi ve göz göz olacak. Ardından borcama ya da kuplara dökün.
- Ganaj için küçük bir tavaya kremayı dökün, kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın kaynarsa kesilebilir.
- Çikolatayı bir iki parçaya bölerek içine atın, kaşıkla karıştırın erisin, pürüzsüz kıvama getirin.
- Ilınınca üstüne ganajı dökün. Birkaç saat buzdolabında dinlenince servis yapın.
Salepli Tavuk Göğsü tarifinin püf noktası nedir?
Mutlaka gerçek aktardan alınan salep kullanılmalı. Markette satılan saleplerle denemedim.
Salepli Tavuk Göğsü tarifi için servis önerisi
4-5 saat buzdolabında dinlendirin.