Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Salepli Muhallebi Tarifi

Salepli Muhallebi

Salepli Muhallebi Tarifi

Salepli Muhallebi tarifi: Salepli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Salepli Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Salepli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 küçük paket krema (200ml)
  • 5 su bardağı süt
  • 50 gr. beyaz kuvertür çikolata
  • 3,5 yemek kaşığı pirinç unu (3,5 yemek kaşığı)
  • 2 tatlı kaşığı toz salep
  • 1/2 su bardağı toz şeker (1/2 bardak)
  • İsteğe bağlı tarçın

Salepli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, krema, pirinç unu, şeker ve salebi tencereye alıp, bir çırpıcı tel yardımıyla kısık-orta ateşte sürekli karıştırarak 25-30 dk pişirin.
  • Piştikten sonra eğer toplaklanma varsa sık telli bir süzgeçten geçirin.
  • Muhallebinizi bir mikser veya çırpıcı yardımıyla düşük devirde 5-6 dk boyunca karıştırarak soğumasına yardımcı olun.
  • Sürenin sonunda küçük parçalara böldüğünüz beyaz çikolatayı ekleyip, 2-3 dakika daha hızlı devirde çırpın.
  • Muhallebiyi servis kaselerine alın ve tamamen soğumaya bırakın.
  • Servis öncesi üzerine gönlünüzce tarçın döküp servis edebilirsiniz.

Salepli Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Topaklanmayı minimuma indirmek için pirinç ununu ve salebi eleyerek eklemenizi tavsiye ederim. Beyaz çikolata eklemek istemezseniz onun yerine şekeri 150 gr olarak kullanabilirsiniz.

Salepli Muhallebi tarifi için servis önerisi

Üzerine tarçın ve tarçınlı bisküvi kırıntıları serperek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025