Salepli Dondurma Tarifi
Salepli Dondurma tarifi: Salepli Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Salepli Dondurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Salepli Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı salep
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 tatlı kaşığı antep fıstığı
Salepli Dondurma tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırın. Ardından ocağın altını açın ve kaynayana dek karıştırmaya devam edin.
- Kaynadıktan sonra 3 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocağın altını kapatın. Oda ısısında soğuyana dek ara ara karıştırın.
- Dondurmanız soğuduktan sonra uygun bir kaba alın ve buzluğa kaldırın.
- 30 dakikalık aralıklar buzluktan çıkartın, mikserle ya da elinizle güzelce çırpın ve tekrar buzluğa kaldırın
- Bu işlemi yaklaşık 5 sefer tekrar etmeniz yeterli olacaktır.
- Bir gece boyunca buzlukta beklettiğiniz dondurmanız, ertesi gün yenmeye hazır olacaktır.
- Damla çikolata ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Salepli Dondurma tarifinin püf noktası nedir?
Gerçek salebi aktarlardan ya da büyük marketlerden rahatlıkla bulabilirsiniz.