Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Salepli Dondurma Tarifi

Salepli Dondurma

Salepli Dondurma Tarifi

Salepli Dondurma tarifi: Salepli Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Salepli Dondurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Salepli Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı salep
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 tatlı kaşığı antep fıstığı

Salepli Dondurma tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırın. Ardından ocağın altını açın ve kaynayana dek karıştırmaya devam edin.
  • Kaynadıktan sonra 3 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocağın altını kapatın. Oda ısısında soğuyana dek ara ara karıştırın.
  • Dondurmanız soğuduktan sonra uygun bir kaba alın ve buzluğa kaldırın.
  • 30 dakikalık aralıklar buzluktan çıkartın, mikserle ya da elinizle güzelce çırpın ve tekrar buzluğa kaldırın
  • Bu işlemi yaklaşık 5 sefer tekrar etmeniz yeterli olacaktır.
  • Bir gece boyunca buzlukta beklettiğiniz dondurmanız, ertesi gün yenmeye hazır olacaktır.
  • Damla çikolata ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Salepli Dondurma tarifinin püf noktası nedir?

Gerçek salebi aktarlardan ya da büyük marketlerden rahatlıkla bulabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025