Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Salep Soslu Kış Keki Tarifi

Salep Soslu Kış Keki

Salep Soslu Kış Keki Tarifi

Salep Soslu Kış Keki tarifi: Salep Soslu Kış Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Salep Soslu Kış Keki nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Salep Soslu Kış Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet vanilin
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Salep Soslu Kış Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Havucu soyun, ince tarafi ile rendeleyin. Şeker ve oda sıcaklığında yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Sonra sıvı yağ,yoğurt vanilini ekleyin. Havucu da ekleyip un ve kabartma tozunu da ekleyin. Yağlanmış unlanmış kalıba dökün.
  • Önceden isinmis 180 derecelik firinda kontrol ederek 30 dakika pişirin.
  • Üzeri için; salebi 1 çay kaşığı nişasta ile beraber yoğunlaştırın. Kek soğuduktan sonra üzerine gezdirip servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Salep Soslu Kış Keki ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021