Salep Soslu Kış Keki Tarifi
Salep Soslu Kış Keki tarifi: Salep Soslu Kış Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Salep Soslu Kış Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Salep Soslu Kış Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 7 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 4 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 250 gram un (yaklaşık 12 yemek kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 500 gram karışık kuru meyve
- 3 yemek kaşığı antep fıstığı
Kreması için:
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı sıvı salep
Salep Soslu Kış Keki tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kap içerisinde yumuşak tereyağı ve şekeri çırpın karışıma yumurtaları tek tek yedirin. İçerisine pekmez, portakal suyu ve kabuğunu da ekleyin.
- Kalan kuru malzemeleri de elekten geçirerek spatula yardımı ile karışıma yedirin.
- Son olarak minik doğranmış kuru meyveleri ve fıstıkları da ekleyip yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş bir kalıba dökün.
- Karışımın üzerine de yağlı kağıt serin ve 170 derecede 50-55 dakika pişirin.
- Kreması için kremşanti ve salebi çırpın. Fırından çıkan kek oda sıcaklığında soğuduktan sonra kremayı üzerine serin ve dilerseniz kış çayı ve fıstık rendesi ile süsleyebilirsiniz.
Salep Soslu Kış Keki tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz içerisindeki meyve oranını azaltabilirsiniz.