Salep Soslu Kış Keki Tarifi
Salep Soslu Kış Keki tarifi: Salep Soslu Kış Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Salep Soslu Kış Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 dilim
Salep Soslu Kış Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Salep Soslu Kış Keki tarifi nasıl yapılır?
- Havucu soyun, ince tarafi ile rendeleyin. Şeker ve oda sıcaklığında yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sonra sıvı yağ,yoğurt vanilini ekleyin. Havucu da ekleyip un ve kabartma tozunu da ekleyin. Yağlanmış unlanmış kalıba dökün.
- Önceden isinmis 180 derecelik firinda kontrol ederek 30 dakika pişirin.
- Üzeri için; salebi 1 çay kaşığı nişasta ile beraber yoğunlaştırın. Kek soğuduktan sonra üzerine gezdirip servis edin. Afiyetler olsun!