Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Salep Soslu Kış Keki Tarifi

Salep Soslu Kış Keki

Salep Soslu Kış Keki Tarifi

Salep Soslu Kış Keki tarifi: Salep Soslu Kış Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Salep Soslu Kış Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Salep Soslu Kış Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet vanilin
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Salep Soslu Kış Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Havucu soyun, ince tarafi ile rendeleyin. Şeker ve oda sıcaklığında yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Sonra sıvı yağ,yoğurt vanilini ekleyin. Havucu da ekleyip un ve kabartma tozunu da ekleyin. Yağlanmış unlanmış kalıba dökün.
  • Önceden isinmis 180 derecelik firinda kontrol ederek 30 dakika pişirin.
  • Üzeri için; salebi 1 çay kaşığı nişasta ile beraber yoğunlaştırın. Kek soğuduktan sonra üzerine gezdirip servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025