Salçalı Zeytinli Ekmek Tarifi
Salçalı Zeytinli Ekmek tarifi: Salçalı Zeytinli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Salçalı Zeytinli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet büyük boy
Salçalı Zeytinli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- 11 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
- 30 adet çekirdekleri çıkarılmış zeytin
- 3 yemek kaşığı salça
Açmak için:
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
Üzeri için:
Salçalı Zeytinli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Ilık sütü bir yoğurma kabına alın ve yaş mayayı tamamen eriyene kadar sütün içinde karıştırın.
- Ardından tereyağını ve sıvı yağı ilave edin ve yumurtaları ekleyin.
- Tuz ve şekeri de ilave edip güzelce karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyerek yoğurun.
- Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.
- Hazırladığınız hamuru, ağzı kapalı olarak, sıcak bir yerde yaklaşık 30 dakika mayalanması için bekletin.
- Hamur mayalandıktan sonra ayçiçek yağını avucunuza dökün ve ellerinizle bastırarak hamuru, fırın kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine, yayın. Hamuru tüm tepsi boyutunda yaymalısınız.
- Ellerinizle yayarak açtığınız hamurun içerisine salçayı sürün ve üzerine çekirdeklerini çıkarttığınız zeytinleri serpin.
- Hamuru bir ucundan başlayarak rulo haline getirin.
- Bu şekilde 15 dakika daha bekletin, sonra üstüne yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Salçalı Zeytinli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru yoğurduktan sonra mayalanması için sıcak bir yerde bekletmeyi unutmayınız. Elde ettiğiniz ekmek oldukça büyük bir ekmek olacaktır. Dilerseniz malzeme miktarlarını azaltarak daha minik boyutlarda ekmekler elde edebilirsiniz.