Salçalı Soğanlı Sulu Erişte Tarifi
Salçalı Soğanlı Sulu Erişte tarifi: Salçalı Soğanlı Sulu Erişte için gerekli malzemeler nelerdir? Salçalı Soğanlı Sulu Erişte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Salçalı Soğanlı Sulu Erişte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram erişte
- 1 adet küçük boy soğan
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça
- 50 gram tulum peyniri (2 yemek kaşığı)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Salçalı Soğanlı Sulu Erişte tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerenin içerisine suyu ve erişteleri alın. Orta ateşte eriştelerinizi haşlayın.
- Pişen eriştelerin içerisine tuzunu ekleyin ve ocaktan alın. Haşlama suyunun çorba miktarına yetecek kadar kalmasına dikkat edin. Eksik kalırsa su ekleyin.
- Ayrı bir kapta Erzincan tulum peynirini ufalayın veya çatalla ezin.
- Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp peynirle karıştırın.
- Bir sos tenceresine zeytinyağı ve salçayı koyup salçayı karıştırarak kavurun.
- Haşlanmış erişteleri suyuyla birlikte bir tabağa alın. Üzerine salçalı sos ve peynirli soğanlı karışımdan ilave edin.
- Soğanlı salçalı erişteniz afiyetle yenmeye hazır. Sıcak sıcak servis edin.
Salçalı Soğanlı Sulu Erişte tarifinin püf noktası nedir?
Kullanacağınız salçayı 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası olacak şekilde karıştırarak kullanabilir, yemeğinize lezzet katabilirsiniz. Su bardağınızın boyutları farklı olabilir. Bu nedenle suyunuz eksik kalırsa mutlaka su ilave edin.