Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Salçalı Soğanlı Sulu Erişte Tarifi

Salçalı Soğanlı Sulu Erişte

Salçalı Soğanlı Sulu Erişte Tarifi

Salçalı Soğanlı Sulu Erişte tarifi: Salçalı Soğanlı Sulu Erişte için gerekli malzemeler nelerdir? Salçalı Soğanlı Sulu Erişte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Salçalı Soğanlı Sulu Erişte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram erişte
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 50 gram tulum peyniri (2 yemek kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Salçalı Soğanlı Sulu Erişte tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencerenin içerisine suyu ve erişteleri alın. Orta ateşte eriştelerinizi haşlayın.
  • Pişen eriştelerin içerisine tuzunu ekleyin ve ocaktan alın. Haşlama suyunun çorba miktarına yetecek kadar kalmasına dikkat edin. Eksik kalırsa su ekleyin.
  • Ayrı bir kapta Erzincan tulum peynirini ufalayın veya çatalla ezin.
  • Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp peynirle karıştırın.
  • Bir sos tenceresine zeytinyağı ve salçayı koyup salçayı karıştırarak kavurun.
  • Haşlanmış erişteleri suyuyla birlikte bir tabağa alın. Üzerine salçalı sos ve peynirli soğanlı karışımdan ilave edin.
  • Soğanlı salçalı erişteniz afiyetle yenmeye hazır. Sıcak sıcak servis edin.

Salçalı Soğanlı Sulu Erişte tarifinin püf noktası nedir?

Kullanacağınız salçayı 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası olacak şekilde karıştırarak kullanabilir, yemeğinize lezzet katabilirsiniz. Su bardağınızın boyutları farklı olabilir. Bu nedenle suyunuz eksik kalırsa mutlaka su ilave edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025