Salçalı Köfte Tarifi
Salçalı Köfte tarifi: Salçalı Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Salçalı Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Salçalı Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köfte harcı için:
- 500 gram az yağlı kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 10 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/4 çay kaşığı toz defne yaprağı
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1/2 çay kaşığı tuz
Salçalı Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Köfteleri harcı için; ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
- Derin bir karıştırma kabına aldığınız az yağlı kıymayı; rendelenmiş kuru soğan, galeta unu, kıyılmış maydanoz, tuz, kimyon ve toz defne yaprağıyla karıştırın.
- Tüm malzemelerini eklediğiniz köfte harcını iyice özleşene kadar yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Az miktarda sıvı yağla yağladığınız döküm tavaya aldığınız köfteleri hafif bir renk alana kadar kızartın.
- Domates sos için; zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Küçük küpler halinde kestiğiniz sarımsakları ekleyip 1 dakika kadar soteleyin.
- Domates ve biber salçalarını katıp kokusu çıkana kadar soteleyin. Sıcak su ilavesiyle sosun kıvamını açın. Tuz ve arzu ettiğiniz baharatlarla tatlandırın.
- Kızarttığınız köfteleri ısıya dayanıklı fırın kabına alın. Hazırladığınız domates sosu üzerlerine gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız köfteleri sosuyla birlikte sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
Salçalı Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Köfte harcını uzun bir süre yoğurup buzdolabında dinlendirmeniz lezzetini artıracaktır.