Salçalı Domates Çorbası Tarifi
Salçalı Domates Çorbası tarifi: Salçalı Domates Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Salçalı Domates Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kase
Salçalı Domates Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı (silme) un
- 3 yemek kaşığı (silme) salça
- 1/2 çay bardağı tel şehriye
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Salçalı Domates Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alarak eritin.
- Eriyen yağların üzerine unu ekleyin.
- Un başta yağla birleşip hamur hale gelecek ve sonra kendini salıp yağla birleşecektir.
- Un yağla birleşince salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
- Kavrulan salça üzerine tavuk suyunu ekleyin.
- Salça suda iyice açılınca şehriyeyi atın.
- Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Çorba kaynayınca altını kısın. Karabiber ve tuzu ekleyin.
- Şehriyeler pişene kadar yaklaşık 5-10 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın. 5 dakika dinlendirin.
Salçalı Domates Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
İsterseniz tavuk suyu yerine su da kullanabilirsiniz. Çorbayı servis ederken 1 kaseye 1 tatlı kaşığı kadar rendelenmiş kaşar ekleyerek servis edin.