Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi
Salçalı Bulgur Pilavı tarifi: Salçalı Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Salçalı Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Salçalı Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
Salçalı Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı minicik bir şekilde doğrayın. Tereyağını ve zeytinyağı bir tencerenin içerisine alın.
- Yağı hafif kızdırıp doğradığınız soğanları içerisine aktarın. Salçaları da ilave ederek kavurun.
- Ardından pilavlık bulguru ilave ederek güzelce kavurun. Kavrulan bulgurların üzerine suyu, baharatları ve tuzu ekleyin. Kapağını kapatın.
- Yaklaşık 15 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince oda sıcaklığında demlenmeye bırakın. Tamamen demlenince ılık bir şekilde servis edin. Afiyetler olsun!
Salçalı Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Suyunu iyice çekince oda sıcaklığında demlenmeye mutlaka bırakın.