Salça Soslu Çılbır Tarifi
Salça Soslu Çılbır tarifi: Salça Soslu Çılbır için gerekli malzemeler nelerdir? Salça Soslu Çılbır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 porsiyon
Salça Soslu Çılbır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çılbır için:
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke (haşlama suyuna)
- 200 gram yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Salça sos için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Salça Soslu Çılbır tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede bolca su kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başladığında ocağın ateşini en kısığa alarak sirkeyi ilave edin.
- Geniş bir kepçenin içine dikkatlice yumurtayı kırın.
- Kepçenin içinde yumurtayı yavaşça suyun içine bırakın.
- Bu şekilde yumurtaları teker teker ekleyin. Fazla yayılan kısımları kevgirle toparlayın. Tencerede yeterince yer olduğuna dikkat ederek yavaş yavaş ekleyebilirsiniz aksi takdirde yumurtalarınız birbirine yapışabilir. Bu şekilde yaklaşık 3 dakika kadar suyun içinde pişmeye bırakın.
- Bu sırada bir kase içinde yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.
- Pişen yumurtaların fazla suyunu süzdürerek kevgir yardımıyla bir tabağa alın.
- Küçük bir sos tenceresinde sos için gerekli olan salça, tereyağ, su, pul biber ve naneyi karıştırın. Orta ateşte yaklaşık 5-8 dakika kadar pişirin.
- Yumurtları sarımsaklı yoğurdun üzerine alın. En üstüne ise salçayı sos karışımınızı dökerek servis edin. Arzuya göre ekstra pul biber ve kuru nane ekleyin. Afiyetler olsun!
Salça Soslu Çılbır tarifinin püf noktası nedir?
Yumurtaları eklemeden önce suyun yüksek ateşte kaynamadığına olduğundan emin olun. Sadece kısık ateşte sıcak su kullanmalısınız. Böylece daha düzgün şekilli çılbırlar elde edersiniz.