Salamura Asma Yaprağı Tarifi
Salamura Asma Yaprağı tarifi: Salamura Asma Yaprağı için gerekli malzemeler nelerdir? Salamura Asma Yaprağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Salamura Asma Yaprağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kg. asma yaprağı
- 500 gram kaya tuzu
- 1,5 litre sıcak su
Salamura Asma Yaprağı tarifi nasıl yapılır?
- Asma yapraklarını saplarına zarar vermeyecek şekilde iyice yıkayın.
- 15-20 adet yaprağı üst üste koyarak gruplar haline getirin.
- Yaprak demetlerini, aralarına kaya tuzu serpiştirerek kavanozlara yerleştirin ve üzerine elinizle iyice bastırın.
- Kavanozları doldurduktan sonra kaya tuzuyla hazırladığınız tuzlu su karışımını boşluk kalmayacak şekilde kavanoza dökün.
- En üste buzdolabı poşeti koyun ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Güneş almayan serin bir yere kaldırın ve arada bir kontrol ederek suyu azalmışsa tuzlu su ekleyin.
- 1 haftanın sonunda salamura asma yaprağınız hazır. Dilediğiniz zaman suyun içinden çıkarın. Afiyetle tüketin.
Salamura Asma Yaprağı tarifinin püf noktası nedir?
Asma yaprağı oldukça tuzlu bir yapıya sahip olduğundan kullanmadan 2-3 saat önce sıcak suyun içinde dinlendirerek tuzunu atmasını sağlayın.