Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Salamura Asma Yaprağı Tarifi

Salamura Asma Yaprağı

Salamura Asma Yaprağı Tarifi

Salamura Asma Yaprağı tarifi: Salamura Asma Yaprağı için gerekli malzemeler nelerdir? Salamura Asma Yaprağı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Salamura Asma Yaprağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kg. asma yaprağı
  • 500 gram kaya tuzu
  • 1,5 litre sıcak su

Salamura Asma Yaprağı tarifi nasıl yapılır?

  • Asma yapraklarını saplarına zarar vermeyecek şekilde iyice yıkayın.
  • 15-20 adet yaprağı üst üste koyarak gruplar haline getirin.
  • Yaprak demetlerini, aralarına kaya tuzu serpiştirerek kavanozlara yerleştirin ve üzerine elinizle iyice bastırın.
  • Kavanozları doldurduktan sonra kaya tuzuyla hazırladığınız tuzlu su karışımını boşluk kalmayacak şekilde kavanoza dökün.
  • En üste buzdolabı poşeti koyun ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Güneş almayan serin bir yere kaldırın ve arada bir kontrol ederek suyu azalmışsa tuzlu su ekleyin.
  • 1 haftanın sonunda salamura asma yaprağınız hazır. Dilediğiniz zaman suyun içinden çıkarın. Afiyetle tüketin.

Salamura Asma Yaprağı tarifinin püf noktası nedir?

Asma yaprağı oldukça tuzlu bir yapıya sahip olduğundan kullanmadan 2-3 saat önce sıcak suyun içinde dinlendirerek tuzunu atmasını sağlayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025