Şakşuka Yumurta Tarifi
Şakşuka Yumurta tarifi: Şakşuka Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Şakşuka Yumurta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Şakşuka Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 demet maydanoz
Şakşuka Yumurta tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanların sap kısımlarını kesip alacalı bir şekilde soyun. Küp küp doğrayın ve tuzlu suyun içine koyun.
- Soğan, biber ve domatesi de küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı rendeleyin.
- Suda beklettiğiniz patlıcanları çıkarın ve kurulayın. Tavaya zeytinyağını koyup kuruladığınız patlıcanları renk alıncaya kadar kızartın. Patlıcanların fazla yağını almak için kağıt havlu üzerinde bekletin.
- Soğan ve çarliston biberleri katarak soteleme işlemine devam edin. Ardından sarımsağı da ekleyip kavurun.
- Sebzeler sotelendikten sonra küp şeklinde doğradığınız domatesleri de ilave edin ve biraz kıvam aldırın.
- Kıvam aldıktan sonra içine nohutu katıp karıştırın. Maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak üzerine yumurtaları kırıp, yumurtalar göz şeklinde piştikten sonra ocaktan alın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Şakşuka Yumurta tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanları tuzlu suda bekletmek hem patlıcanlarınızın kararmasını önler hem de acı tadını alır.
Şakşuka Yumurta tarifi için servis önerisi
Dilediğiniz yeşillik ve baharatla servis edebilirsiniz.