Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şakşuka ve Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi Tarifi

Şakşuka ve Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi

Şakşuka ve Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi Tarifi

Şakşuka ve Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi tarifi: Şakşuka ve Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Şakşuka ve Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şakşuka ve Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tahinli köz patlıcan için:

  • 3-4 yemek kaşığı köz patlıcan (hazır kavanoz kullandım)
  • 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) tahin
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1/2 adet limon suyu

Şakşuka için:

  • 2 adet patlıcan
  • 1 avuç sivri biber
  • 3 adet büyük boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çimdik toz şeker
  • 3-4 yemek kaşığı su

Şakşuka ve Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcan hariç diğer malzemeleri bir kapta karıştırın. Tadına bakın, limonu az gelirse biraz daha koyun. Patlıcanları ilave edip güzelce karıştırın.
  • Hazır közlenmiş patlıcanda tuz olduğu için ben tuz koymuyorum ama siz kendiniz patlıcan közlerseniz tuz da ekleyin.
  • Tabağa harcı alıp kaşığın tersiyle bir girdap oluşturun. Zeytinyağı ve maydanoz serpin.
  • Şakşuka için;Patlıcanları alacalı soyup küp küp kesin ve tuzlu suda biraz bekletin. Sivri biberleri kesin.
  • Bol sıvıyağda iyice kuruttuğunuz patlıcanları kızartın. Patlıcanları havlu peçete serilmiş tabağa alın. Biberleri kızartın.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025