Şakşuka ve Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi Tarifi
Şakşuka ve Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi tarifi: Şakşuka ve Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Şakşuka ve Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Şakşuka ve Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tahinli köz patlıcan için:
- 3-4 yemek kaşığı köz patlıcan (hazır kavanoz kullandım)
- 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) tahin
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1/2 adet limon suyu
Şakşuka için:
- 2 adet patlıcan
- 1 avuç sivri biber
- 3 adet büyük boy domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çimdik toz şeker
- 3-4 yemek kaşığı su
Şakşuka ve Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcan hariç diğer malzemeleri bir kapta karıştırın. Tadına bakın, limonu az gelirse biraz daha koyun. Patlıcanları ilave edip güzelce karıştırın.
- Hazır közlenmiş patlıcanda tuz olduğu için ben tuz koymuyorum ama siz kendiniz patlıcan közlerseniz tuz da ekleyin.
- Tabağa harcı alıp kaşığın tersiyle bir girdap oluşturun. Zeytinyağı ve maydanoz serpin.
- Şakşuka için;Patlıcanları alacalı soyup küp küp kesin ve tuzlu suda biraz bekletin. Sivri biberleri kesin.
- Bol sıvıyağda iyice kuruttuğunuz patlıcanları kızartın. Patlıcanları havlu peçete serilmiş tabağa alın. Biberleri kızartın.