Şakşuka Tarifi
Şakşuka tarifi: Şakşuka için gerekli malzemeler nelerdir? Şakşuka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Şakşuka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şakşuka için:
- 4 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 adet domates rendesi (veya konserve domates)
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam tuz
Kızartmak için:
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tutam maydanoz
Şakşuka tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları soyup küp şekilde doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika bekletin ki acısı çıksın. Diğer sebzeleri de küp küp doğrayın.
- Kızgın yağda önce patatesleri kızartın. Ardından patlıcan, havuç ve son olarak biberleri kızartın.
- Kızarttığınız sebzelerin havlu kağıtla fazla yağını alın.
- Soğanı ve sarımsağı doğrayıp bir tavaya alın. Pembeleşinceye kadar az yağda kavurun.
- Ardından rendelenmiş domatesi veya konserve domatesi 1 çay bardağı sıcak su dökerek pişirin. Afiyet olsun.