Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şakşuka Tarifi

Şakşuka

Şakşuka Tarifi

Şakşuka tarifi: Şakşuka için gerekli malzemeler nelerdir? Şakşuka nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şakşuka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Şakşuka için:

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet domates rendesi (veya konserve domates)
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam tuz

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tutam maydanoz

Şakşuka tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları soyup küp şekilde doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika bekletin ki acısı çıksın. Diğer sebzeleri de küp küp doğrayın.
  • Kızgın yağda önce patatesleri kızartın. Ardından patlıcan, havuç ve son olarak biberleri kızartın.
  • Kızarttığınız sebzelerin havlu kağıtla fazla yağını alın.
  • Soğanı ve sarımsağı doğrayıp bir tavaya alın. Pembeleşinceye kadar az yağda kavurun.
  • Ardından rendelenmiş domatesi veya konserve domatesi 1 çay bardağı sıcak su dökerek pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025