Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şakşuka Tarifi

Şakşuka

Şakşuka Tarifi

Şakşuka tarifi: Şakşuka için gerekli malzemeler nelerdir? Şakşuka nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şakşuka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1-2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Şakşuka tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları doğrayıp kızgın yağda kızartalım. Çok yağlı olmaması için patlıcanları kağıt havluya çekip iyice yağını almalısınız.
  • Daha sonra tencereye zeytinyağı alalım. Üzerine küp küp doğradığımız soğanları, sarımsak ve biberleri ekleyip soteleyelim.
  • İyice sotelendikten sonra küçük küçük doğradığımız domatesleri ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • İyice kavrulan sosa ılık su, toz şeker ve baharatları ilave edip iyice özleşene kadar (10 dakika yeterli) yüksek ateşte pişirelim.
  • Özleşip kıvam alan sosumuzun altını kapatıp kızarttğımız patlıcanları ilave edip güzelce karıştıralım.
  • İyice dinlendikten sonra üzerine ince ince kıydığımız maydanozları ilave edelim.

Şakşuka tarifinin püf noktası nedir?

Mümkünse en az 1 saat bekletip öyle tüketelim. Patlıcanları mutlaka peçete ya da havlu kağıda çekip fazla yağını alalım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025