Şakşuka Tarifi
Şakşuka tarifi: Şakşuka için gerekli malzemeler nelerdir? Şakşuka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Şakşuka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1-2 dal maydanoz
- 1-2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Şakşuka tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları doğrayıp kızgın yağda kızartalım. Çok yağlı olmaması için patlıcanları kağıt havluya çekip iyice yağını almalısınız.
- Daha sonra tencereye zeytinyağı alalım. Üzerine küp küp doğradığımız soğanları, sarımsak ve biberleri ekleyip soteleyelim.
- İyice sotelendikten sonra küçük küçük doğradığımız domatesleri ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
- İyice kavrulan sosa ılık su, toz şeker ve baharatları ilave edip iyice özleşene kadar (10 dakika yeterli) yüksek ateşte pişirelim.
- Özleşip kıvam alan sosumuzun altını kapatıp kızarttğımız patlıcanları ilave edip güzelce karıştıralım.
- İyice dinlendikten sonra üzerine ince ince kıydığımız maydanozları ilave edelim.
Şakşuka tarifinin püf noktası nedir?
Mümkünse en az 1 saat bekletip öyle tüketelim. Patlıcanları mutlaka peçete ya da havlu kağıda çekip fazla yağını alalım.