Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Saksı Kebabı Tarifi

Saksı Kebabı

Saksı Kebabı Tarifi

Saksı Kebabı tarifi: Saksı Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Saksı Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Saksı Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet bostan patlıcanı (ortadan ikiye kesilmiş, içleri oyulmuş, kızartılmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 adet kapya biber (küp doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (küp doğranmış)
  • 400 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça

Saksı Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Bostan patlıcanları pijamalı soyun ve ortadan ikiye kesin.
  • İçlerini oyduktan sonra, limonlu suya yatırın ve acısını alana kadar bekletin.
  • Patlıcanları sudan çıkarıp, iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
  • Bir tavada sıvı yağ ile birlikte soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Biberleri de ekleyin ve hepsi yumuşayana kadar kavurun.
  • Kuşbaşı etleri üzerilerine ekleyip, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip, etler pişene kadar pişirin ve ocaktan alın.
  • Patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba alın ve pişirdiğiniz etli karışımı patlıcanların içerisine aktarın.
  • Salçalı suyu patlıcanların üzerine gezdirdikten sonra 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Saksı Kebabı tarifi için servis önerisi

Pirinç pilavı ile servis ederek, müthiş uyumu elde edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025