Saksı Kebabı Tarifi
Saksı Kebabı tarifi: Saksı Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Saksı Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Saksı Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 adet domates
- 1 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- 6 adet bostan patlıcanı
Saksı Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanlar alaca bir şekilde soyulur ve ikiye ayrılır. İçi bir bıçak yardımı ile alınır ve tuzlu suda bekletilir.
- Kuşbaşı etler güzelce kavrulur. Soğan, sarımsak ve biberler eklenir. Daha sonra baharatlar eklenerek kavrulur.
- Patlıcanlar sudan çıkarılır, borcama dizilir ve kızartmak için fırına atılır.
- Patlıcanlar fırından çıkarılır. Hazırladığımız içi patlıcanların içine doldurulur.
- 1 yemek kaşığı salça ile 2 su bardağı su karıştırılarak sos hazırlanır.
- Borcamın zeminine dökülür. Ardından 180 derecelik fırına verilir. 15-20 dakika pişirilip çıkarılır ve servis edilir.
Saksı Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanlar tuzlu suda acısını alması için bekletilir. Sebzelerin diri kalması için etten sonra eklenir.