Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Saksı Kebabı Tarifi

Saksı Kebabı

Saksı Kebabı Tarifi

Saksı Kebabı tarifi: Saksı Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Saksı Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Saksı Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 adet domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • 6 adet bostan patlıcanı

Saksı Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanlar alaca bir şekilde soyulur ve ikiye ayrılır. İçi bir bıçak yardımı ile alınır ve tuzlu suda bekletilir.
  • Kuşbaşı etler güzelce kavrulur. Soğan, sarımsak ve biberler eklenir. Daha sonra baharatlar eklenerek kavrulur.
  • Patlıcanlar sudan çıkarılır, borcama dizilir ve kızartmak için fırına atılır.
  • Patlıcanlar fırından çıkarılır. Hazırladığımız içi patlıcanların içine doldurulur.
  • 1 yemek kaşığı salça ile 2 su bardağı su karıştırılarak sos hazırlanır.
  • Borcamın zeminine dökülür.  Ardından 180 derecelik fırına verilir. 15-20 dakika pişirilip çıkarılır ve servis edilir.

Saksı Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Patlıcanlar tuzlu suda acısını alması için bekletilir. Sebzelerin diri kalması için etten sonra eklenir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025