Sakızlı Lorlu İncir Tatlısı Tarifi
Sakızlı Lorlu İncir Tatlısı tarifi: Sakızlı Lorlu İncir Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sakızlı Lorlu İncir Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Sakızlı Lorlu İncir Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kuru incir
- 1 su bardağı süt
- 100 gram lor peyniri
- 2 diş damla sakızı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş badem
Servisi için:
- 4 adet badem
- 1 yemek kaşığı bal
Sakızlı Lorlu İncir Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Uç kısımlarını aldığınız kuru incirleri küçük bir tencereye alın. Süt ilavesiyle kısık ateşte, incirler yumuşayana kadar pişirin.
- Lor peyniri, ince ince dövülmüş damla sakızı, pudra şekeri ve rendelenmiş bademi ayrı bir kapta karıştırın.
- Sütlü şerbette yumuşayana kadar pişen kuru incirlerin iç kısımlarını açın. Elde ettiğiniz lor peynirli karışımı iç kısımlarına paylaştırıp kapatın.
- Servisi öncesinde birer adet bademle süsleyip üzerlerine bal gezdirdiğiniz lor peynirli incir tatlısını sevdiklerinizle paylaşın.
Sakızlı Lorlu İncir Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Kuru incirleri dağılmaması için bütün halde ve kısık ateşte pişirmeye özen gösterin.
Sakızlı Lorlu İncir Tatlısı tarifi için servis önerisi
İncir tatlısını, arzu ettiğiniz kuru yemiş parçalarıyla süsleyebilirsiniz.