Sakızlı Enginar Mezesi Tarifi
Sakızlı Enginar Mezesi tarifi: Sakızlı Enginar Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Sakızlı Enginar Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Sakızlı Enginar Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy enginar
- 2 parça damla sakızı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 demet taze nane
- 1 adet yeşil elma
- 2 avuç ceviz
- 1 adet domates
- 1 avuç rendelenmiş peynir
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı sirke
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
Sakızlı Enginar Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kaynayan suya damla sakızı, tuz ve zeytinyağını ekliyor, karıştırarak sakızlarımızı eritiyoruz.
- Daha sonra enginarlarımızı suya atıyoruz, haşlanmaya bırakıyoruz ( Ben kıştan buzluğa attığım yapraklı enginarları 2'ye bölerek kullandım, siz enginar göbeği de kullanabilirsiniz, sunumu daha hoş olur.)
- Ayrı bir kapta nane, elma, ceviz ve geri kalan tüm malzemeleri kesip salata haline getiriyoruz , nar ekşisi, sirke ve zeytinyağı soslarını da ekleyip karıştırıyoruz.
- Haşladığımız enginarları alıp soğuk sudan geçiriyoruz ve enginarların içlerine hazırladığımız salatadan aldığı kadar dolduruyoruz. Afiyet olsun.
Sakızlı Enginar Mezesi tarifinin püf noktası nedir?
Salatanın sosunu iyice harmanlayalım.
Sakızlı Enginar Mezesi tarifi için servis önerisi
Ana yemeğin yanında garnitür olarak ya da ana yemek olarak servis edebilirsiniz.