Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sakızlı Ankara Sarması Tarifi

Sakızlı Ankara Sarması

Sakızlı Ankara Sarması Tarifi

Sakızlı Ankara Sarması tarifi: Sakızlı Ankara Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Sakızlı Ankara Sarması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sakızlı Ankara Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 parça damla sakızı
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 paket kakaolu bisküvi

Sakızlı Ankara Sarması tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü, unu ve şekeri derince bir tencereye alın.
  • Damla sakızlarını iki kaşığın arasında ezdikten sonra sütün içine atın. Ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başlayana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın. İçine vanilini ve tereyağını ekleyip, tereyağı tamamen eriyene dek karıştırın.
  • Bisküvileri mutfak robotundan çekip un haline getirin ve bir borcam tepsinin zeminine eşit şekilde serpin.
  • Pişirdiğiniz muhallebiyi bir kaşık yardımıyla acele etmeden, un haline gietirdiğiniz bisküvilerin üstüne dökmeye başlayın.
  • Bu aşamada acele etmeden ve muhallebiyi bir anda boca etmeden çalışmanız önemli aksi takdirde muhalebi ile bisküviler birbirine karışabilir.
  • Tüm muhallebiyi yaydıktan sonra üstünü streç filmle kapatın ve buzdolabında bir gece dinlendirin. Buzdolabından aldığınız tatlıyı, uzun şeritler halinde dilimleyin ve bir spatula yardımıyla rulo yaparak servis edin.

Sakızlı Ankara Sarması tarifinin püf noktası nedir?

Damla sakızlarını sütün içine atmadan önce iki kaşığın arasında ezerseniz aromalarını daha iyi vereceklerdir. İçindeki tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025