Sakız Tatlısı Tarifi
Sakız Tatlısı tarifi: Sakız Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sakız Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Sakız Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı
- 240 mililitre un (bardak ölçüsüyle)
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket şekerli vanilin
- 3-4 parça damla sakızı
Sakız Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını eritin, içerisine unu ekleyin. Unu, rengi çok koyulaşmadan kısık ateşte kavurun, yağını hafifçe salsın.
- Sütü azar azar sürekli çırpmaya devam ederek ekleyin. Ardından şekeri ekleyin. Kaynamaya yakın damla sakızlarını havanda döverek ekleyin.
- Karıştırarak pişirmeye devam edin ki sakızlar içerisinde güzelce erisin. Göz göz olduktan sonra ocaktan alın, içerisine vanilin ekleyerek minimum 6-8 dakika kadar mikserle çırpın.
- Borcamı hafifçe ıslatın ve fazla suyunu süzün. Hazırladığınız muhallebiyi kaba alın. Minimum 3-4 saat, mümkünse 1 gece dolapta beklettikten sonra tarçınla servis edin. Afiyet olsun.