Sakallı Poğaça Tarifi
Sakallı Poğaça tarifi: Sakallı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sakallı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Sakallı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Sarısı Üzerine)
- 1 paket maya
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un (Aldığı Kadar)
İçi İçin:
- 1/3 demet maydanoz
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 3-4 yemek kaşığı krem peynir
Sakallı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Sütümüzü sıcağa yakın ısıtıyoruz.
- Süte, un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım. Unu da kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşacık bir hamur elde edelim. Mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurun gazını alıp, ceviz büyüklüğünde yumaklar yapıp tepsiye dizin.
- Tepside de en az yarım saat mayalanmasını bekleyin 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Sürekli kontrol edin soğuyan poğaçaların aralarını bıçakla aralayarak krem peynir sürün.
- Kaşar ve maydonozla kaplayacağınız alana da yarım ay şeklinde krem peynir sürüp kaşar ve maydonoza batırın. Afiyet olsun.
Sakallı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Parmağınız sütün sıcağına dayanıyorsa mayada dayanır. Böyle test edebilirsiniz çünkü soğuğa yakın ılık süt mayayı istediğiniz şekilde harekete geçirmez ve ne kadar sarmalayıp sarsanız da dilediğiniz kadar kabarmaz. Hamurun katı olmamasına dikkat edin yoksa ekmeğe döner. Çok cıvık olursa da kolay parçalanır. Hamuru bu kadar yoğurmak yeter dediğiniz anda bir 10 dakika daha yoğurun farkını göreceksiniz.