Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sakallı Poğaça Tarifi

Sakallı Poğaça

Sakallı Poğaça Tarifi

Sakallı Poğaça tarifi: Sakallı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sakallı Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sakallı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Poğaçalar için:

  • 3 su bardağı un
  • 5 gram instant maya
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • 1 yemek kaşığı krem peynir
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu

Üzeri için:

  • 1 adet yumurt sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sakallı Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle maya, ılık süt ,ılık su ve şekeri karıştıralım ve biraz bekleyelim.(Maya aktifleşsin.)
  • Daha sonra sıvı yağı, tuzu ilave edip yavaş yavaş unuda ekleyip karıştıralım.nKulak memesi kıvamında olan hamuru 30 dakika kadar mayalandırmaya bırakalım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde (39 gram ) parçalar koparıp yuvarlak hale getirip tepsiye alalım.
  • Son olarak yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp hamurların üstüne sürelim.
  • 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.

Sakallı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Soğuyan ekmekleri ortadan ikiye bölüp dilediğiniz malzemeyle sandviç haline getirebilirsiniz veya sade halde tüketebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025