Sakallı Poğaça Tarifi
Sakallı Poğaça tarifi: Sakallı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sakallı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet orta boy
Sakallı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Poğaçalar için:
- 3 su bardağı un
- 5 gram instant maya
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
- 1 yemek kaşığı krem peynir
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
Üzeri için:
- 1 adet yumurt sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sakallı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle maya, ılık süt ,ılık su ve şekeri karıştıralım ve biraz bekleyelim.(Maya aktifleşsin.)
- Daha sonra sıvı yağı, tuzu ilave edip yavaş yavaş unuda ekleyip karıştıralım.nKulak memesi kıvamında olan hamuru 30 dakika kadar mayalandırmaya bırakalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde (39 gram ) parçalar koparıp yuvarlak hale getirip tepsiye alalım.
- Son olarak yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp hamurların üstüne sürelim.
- 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.
Sakallı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Soğuyan ekmekleri ortadan ikiye bölüp dilediğiniz malzemeyle sandviç haline getirebilirsiniz veya sade halde tüketebilirsiniz.