Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sahur Böreği Tarifi

Sahur Böreği

Sahur Böreği Tarifi

Sahur Böreği tarifi: Sahur Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Sahur Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sahur Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yufka
  • 400 gram beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta

Sahur Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı bir kase içinde çırpın ve bir fiske tuz ilave edin.
  • Beyaz peynirleri kaşıkla ezin ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
  • Bir tane yufkayı fazlalıkları dışarda kalacak şekilde tavaya yerleştirin ve iç harcı ilave edin.
  • Diğer yufkayı kopararak iç harcın üzerini kaplayın, ve tekrar iç harcı ekleyin.
  • Son yufkayı da parçalayarak iç harcı kapatın. En son tavanın dışında kalan yufkaları da böreğin üzerine kapatın ve kısık ateşte 15 dakika önce bir yüzünü, daha sonra kapak veya tabak yardımı ile çevirerek diğer yüzünü pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Sahur Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Yufkaların kuru olmaması için soda, zeytinyağı veya yoğurt gibi pişirmeye yardımcı ürünler kullanılmalıdır. Böreği daha önceden tavanın içerisinde hazırlayıp, 1-2 saat sonra pişirirseniz daha lezzetli olacaktır.

Sahur Böreği tarifi için servis önerisi

Sıcak sıcak servis etmeyi unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025