Sağlıklı Limonlu Cheesecake Tarifi
Sağlıklı Limonlu Cheesecake tarifi: Sağlıklı Limonlu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Sağlıklı Limonlu Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Sağlıklı Limonlu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dolgusu için:
- 600 gram labne peyniri
- 450 gram süzme yoğurt
- 1 çay bardağı bal
- 1 adet limon
- 6 adet yumurta
- 1 paket vanilin
Tabanı için:
- 2 su bardağı yulaf karışımı veya kepeği
- 1 çay bardağı badem (un gibi çekilmiş)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pirinç unu
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı bal
- 1 paket vanilya
Sağlıklı Limonlu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Yulaf kepeği, hindistan cevizi,pirinç unu,badem tozu, vanilya ve kakaoyu bir kabın içine alıp karıştırıyoruz.
- Hindistan cevizi yağını bir tavada eritip içerisine balı ekleyip un karışımının içine homojen bir şekilde dağıtıyoruz.
- Fırını 150 derecede açıyoruz.28 Cm kelepçeli kalıbın dip kısmına karışımı elimizle yerleştiriyoruz.Bardak yardımı ile dibini sürerek eşitlemek kolaylık sağlıyor.
- 15 dakika fırında pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Fırını 120 dereceye alıp ısısını koruyoruz.Kabin içine labne, süzme yoğurt,bal ve vanilya karışımı ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırıyoruz.
- 1 limon rendesini de ekledikten sonra soğumuş kalıbımızın üzerine karışımı döküyoruz.
- Kek kalıbımızdan daha büyük bir tepsinin içine bir kaç parmak su doldurup kalıbı ortasına oturtuyoruz.
- 120 derecelik fırınımıza yerleştirip 90 dakika pişiriyoruz. Kapağı açmamaya özen gösterelim.
- 90 dakika sonunda kekimizi biraz salladığımızda sıvı durmuyorsa kapatıp görünü kendi neminde soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan keki buzdolabında 1 gece bekletiyoruz.
- Üzerine ahududu küpleri ve kuru limon ile süsleyebilirsiniz.
Sağlıklı Limonlu Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta kırımının teker teker olması ve kendi neminde soğumaya bırakılması önemli.