Sağlıklı Focaccia Ekmeği Tarifi
Sağlıklı Focaccia Ekmeği tarifi: Sağlıklı Focaccia Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Sağlıklı Focaccia Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sağlıklı Focaccia Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3,5 su bardağı tam buğday unu
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için:
- 1 avuç cherry domates
- 1 avuç siyah zeytin (doğranmış)
- 1 avuç yeşil zeytin (doğranmış)
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze biberiye
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
Sağlıklı Focaccia Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle ılık su ve mayayı karıştırıp 10-15 dakika bekletiyoruz.
- Un, tuz, kekik ve zeytinyağını mayalı suyun içine alarak yoğurmaya başlıyoruz.
- Hafif ele yapışan yumuşak bir kıvam oluyor. Üzerini kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalandıktan sonra elimizi yağlayıp hamuru yağladığımız tepsiye alıyoruz ve yayıyoruz.
- 15-20 dakika da tepside üstü kapalı dinlendiriyoruz.
- Dinlendikten sonra hamurun üzerine elimizle delikler açıp üzerini süslüyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten hemen sonra 1 diş sarımsağı ezip zeytinyağı ile karıştırıp ekmeğin üzerine fırça yardımı ile sürüyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.