Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sağlıklı Focaccia Ekmeği Tarifi

Sağlıklı Focaccia Ekmeği

Sağlıklı Focaccia Ekmeği Tarifi

Sağlıklı Focaccia Ekmeği tarifi: Sağlıklı Focaccia Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Sağlıklı Focaccia Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sağlıklı Focaccia Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için:

  • 1 avuç cherry domates
  • 1 avuç siyah zeytin (doğranmış)
  • 1 avuç yeşil zeytin (doğranmış)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze biberiye
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak

Sağlıklı Focaccia Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle ılık su ve mayayı karıştırıp 10-15 dakika bekletiyoruz.
  • Un, tuz, kekik ve zeytinyağını mayalı suyun içine alarak yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hafif ele yapışan yumuşak bir kıvam oluyor. Üzerini kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalandıktan sonra elimizi yağlayıp hamuru yağladığımız tepsiye alıyoruz ve yayıyoruz.
  • 15-20 dakika da tepside üstü kapalı dinlendiriyoruz.
  • Dinlendikten sonra hamurun üzerine elimizle delikler açıp üzerini süslüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
  • Piştikten hemen sonra 1 diş sarımsağı ezip zeytinyağı ile karıştırıp ekmeğin üzerine fırça yardımı ile sürüyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025