Sağlıklı Fırında Kabak Cipsi Tarifi
Sağlıklı Fırında Kabak Cipsi tarifi: Sağlıklı Fırında Kabak Cipsi için gerekli malzemeler nelerdir? Sağlıklı Fırında Kabak Cipsi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Sağlıklı Fırında Kabak Cipsi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı rendelenmiş tulum peyniri
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sebze çeşni
- 1/2 su bardağı süt
- 1 adet kabak
Sağlıklı Fırında Kabak Cipsi tarifi nasıl yapılır?
- Kabağımızı güzelce yıkıyoruz, daha sonra çok incecik halka halka soymadan dilimliyoruz ( ben şef bıçağı kullanarak dilimledim gayet ince oldu bir yemek bıçağının bıçağı inceliğinde olmalı)
- Daha sonra dilimlediğimiz kabakları altına kağıt havlu koyup üst üste gelmeyecek şekilde diziyoruz, üstünü de kağıt havluyla kapatıp baskı uygulayıp iyice suyunu çektiriyoruz kağıt havluya.
- Ayrı bir kasede mısır unu, tuz, kırmızı toz biber, karabiber ve sebze çeşnisi (yada sarımsak tozu) karıştırıyoruz.
- Dilimleyip ıslaklığını aldığımız kabaklarımızı önce süte daha sonra hazırladığımız baharatlı karışıma batırıyoruz. (Baharatlı karışıma elimizle iyice yediriyoruz üstüne iyice yapıştırmak için )
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üstüne biraz zeytinyağı gezdiriyoruz, soslandırdığımız kabakları üst üste gelmeyecek şekilde diziyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derece fırınımızda 10 dakika pişiriyoruz.
Sağlıklı Fırında Kabak Cipsi tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığımız baharat karışımına kabakları iyice yedirelim çok soslu olması için.
Sağlıklı Fırında Kabak Cipsi tarifi için servis önerisi
Kuru nane, kekik ve sarımsak yada sarımsak tozu ile sosladığınız yoğurtla servis edebilirsiniz.