Sağlıklı Çikolata Kaplı Dondurma Tarifi
Sağlıklı Çikolata Kaplı Dondurma tarifi: Sağlıklı Çikolata Kaplı Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Sağlıklı Çikolata Kaplı Dondurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kase
Sağlıklı Çikolata Kaplı Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dondurma için:
- 230 gram muz (3 orta boy)
- 200 gram çilek (10 büyük boy)
- 50 gram frambuaz (1 avuç) (ya da böğürtlen)
- 1/2 çay bardağı süt
Üzeri için:
- 25 gram sütlü çikolata
- 40 gram bitter çikolata
- 5 gram hindistan cevizi yağı
- 10 gram fındık
Sağlıklı Çikolata Kaplı Dondurma tarifi nasıl yapılır?
- Dilimlenmiş muzları ve çilekleri dondurun.
- Mutfak robotuna dondurduğunuz muzları, çilekleri ve donmuş frambuaz ve böğürtlenleri koyun.
- Sütü de ekleyip yavaş yavaş homojen ve dondurma kıvamına gelene kadar robotu çalıştırın (sürekli basmayın yavaş yavaş).
- Karışımı dondurucuya koymaya uygun 4 kaseye paylaştırın, yarım saat kadar dondurun.
- Üzeri için çikolataları ve Hindistan cevizi yağını bir kaseye alın, benmari usulü eritin ve kaselere paylaştırın, fındık ile süsleyin. Afiyet olsun.
Sağlıklı Çikolata Kaplı Dondurma tarifinin püf noktası nedir?
Meyvelerin şekeri benim için yeterli geldi, siz isterseniz bal ekleyebilirsiniz. Üzerini fındık yerine başka kuru yemişler ve kuru meyveler ile süsleyebilirsiniz