Saganaki Tarifi
Saganaki tarifi: Saganaki için gerekli malzemeler nelerdir? Saganaki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Saganaki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 dilim kızartmalık peynir (hellim, kars kaşarı vb.)
- 1 adet yumurta
- 3/4 su bardağı galeta unu
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
Servisi için:
- 10 adet kurutulmuş domates
- 5 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı bal
- 2 diş sarımsak
- 4 dilim limon (arzuya göre)
Saganaki tarifi nasıl yapılır?
- Sert yapıda olan kızartmalık peyniri kare ya da yuvarlak şeklinde dilimleyin.
- Yumurtayı çukur bir kapta çok az miktarda tuz ilavesiyle çırpın.
- Galeta ununu düz bir tabağa alın. İlk olarak yumurtaya buladığınız kızartmalık peynirleri arkalı önlü ters çevirip galeta ununa bulayın.
- Ayçiçek yağını sığ bir tavada kızdırıp peynir dilimlerini renk alana kızartın. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerine alıp dinlendirin.
- Servisi için; kurutulmuş domates parçalarını incecik kıyın. Çekirdeksiz yeşil zeytin, zeytinyağı, bal, sarımsak ve kekik ilavesiyle rondoda karıştırın.
- Servis tabağına aldığınız kızarmış peynirleri; kurutulmuş domatesli / zeytinyağlı sos eşliğinde limon dilimleriyle birlikte servis edin.
Saganaki tarifinin püf noktası nedir?
Arzuya göre galeta ununu susam ya da çörek otuyla harmanlayıp kullanabilirsiniz.
Saganaki tarifi için servis önerisi
Limon dilimleriyle servis edilen saganaki'yi arzu ettiğiniz yeşillikler eşliğinde salata yapımında kullanabilirsiniz.