Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Safranlı Üzümlü Pilav Tarifi

Safranlı Üzümlü Pilav

Safranlı Üzümlü Pilav Tarifi

Safranlı Üzümlü Pilav tarifi: Safranlı Üzümlü Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Safranlı Üzümlü Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Safranlı Üzümlü Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı pirinç
  • 5-6 adet havuç
  • 3 paket kuş üzümü
  • 7-8 adet safran
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Safranlı Üzümlü Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Safranları bir bardağa koyup üzerine kaynar su doldurun. 2 saat kadar renginin ve tadının çıkması için bekletin.
  • Havuçları soyup jülyen doğrayıcıyla doğrayın. Zeytinyağında güzelce kavurun. Üzerine kuş üzümlerini de ilave edin, ocaktan alın. Dibindeki zeytinyağını süzdürün, pilavın kendi yağı yeterli olacağı için bu yağ da girerse fazla olur.
  • Önceden ıslatılıp süzülmüş pirinçleri normal pilav yapar gibi zeytinyağında biraz kavurun. Tuzunu ve kaynar suyunu ilave edin.
  • 3 su bardağı pirinç için 4,5 su bardağı su kullanmamız lazım ama bunun 1 bardağını safranı ıslatmak için kullanmıştık. Bu sebeple 3,5 bardak su ve 1 bardak da safranlı suyu ilave edin.
  • Pilav yarı demlenince üzerine havuçları ve üzümleri ilave edip pilav suyunu çekene kadar pişirin. Bu aşamadan sonrapilavı karıştırmıyoruz, üzüm ve havuçlar üstte kalacak.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025