Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Safranlı Mantarlı Pilav Tarifi

Safranlı Mantarlı Pilav

Safranlı Mantarlı Pilav Tarifi

Safranlı Mantarlı Pilav tarifi: Safranlı Mantarlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Safranlı Mantarlı Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Safranlı Mantarlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1/2 çay kaşığı safran
  • 8-9 adet mantar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 adet küp şeker
  • 1 yemek kaşığı sana margarin
  • 2-3 dal frenk soğanı

Safranlı Mantarlı Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinçleri tuzlu sıcak suda bekletin.
  • Mantarları nemli bezle silerek üzerlerindeki toprak kalıntılarını temizleyin.
  • Mantarları ince ince doğrayın.
  • Margarini eritin ve mantarları soteleyin.
  • Sotelenen mantarlara suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
  • Sıcak suyu yavaş yavaş ilave edin. Tuz, toz şeker ve safranı ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin ve demlenmesi için ocaktan alarak tencerenin kapağını açarak pilavın üzerine temiz bir bez koyun. Kapağı kapatın ve 10 dakika demleyin.
  • Frenk soğanlarını ince ince kıyın.
  • Demlenen pilavı servis tabağınıza alın ve frenk soğanlarıyla süsleyerek servis edin. İşte bu kadar. Afiyet olsun.

Safranlı Mantarlı Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Küp şeker ilave ederek daha lezzetli pilavlar hazırlayabilirsiniz. Safran yerine toz aspir de kullanabilirsiniz.

Safranlı Mantarlı Pilav tarifi için servis önerisi

Dereotu veya frenk soğanıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025