Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sade Yağ Tarifi

Sade Yağ

Sade Yağ Tarifi

Sade Yağ tarifi: Sade Yağ için gerekli malzemeler nelerdir? Sade Yağ nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sade Yağ yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram tereyağı

Sade Yağ tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencerenin içerisine tereyağını alın ve ocağın altını kısık ateşte açın.
  • Tereyağı eridikçe  üzerinde beyaz tortular birikmeye başlayacaktır. Karıştırarak yanmamasını sağlayın.
  • Bu şekilde yaklaşık olarak 1 saat kadar karıştırarak kaynatmaya devam edin.
  • Sürenin sonunda tereyağının köpük köpük kaynadığını ve tortuların dibe çöktüğünü göreceksiniz.
  • Tortular tamamen dibe çöküp su buharlaştığında ocaktan alın.
  • Oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
  • Ardından tülbentten geçirin ve bir kavanoza aktarın. Bir kabın içinde ağzı kapalı bir biçimde muhafaza edin.

Sade Yağ tarifinin püf noktası nedir?

Sade yağı hazırlarken ocağınızın altını hep kısık ateşte tutun. Yavaş yavaş kıvam alacak bir yağ olduğu için aralarda tahta kaşık yardımıyla karıştırarak yanmamasına özen gösterin. Beyaz tortuların dibe tamamen çöktüğünden emin olana kadar ocaktan almayın. Sade yağı, ağzı sıkıca kapalı bir kavanozun içinde muhafaza ederek, soğuk bir ortamda saklayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025