Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sade Poğaça Tarifi

Sade Poğaça

Sade Poğaça Tarifi

Sade Poğaça tarifi: Sade Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sade Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sade Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı susam

Sade Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kaba; ılık su, ılık süt, toz şeker ve mayayı koyup, parmağınızla karıştırarak mayayı eritin.
  • Üstüne, yumurta beyazını, tuzunu, ve yağı ilave edip güzelce karıştırın.
  • Unu azar azar ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamurun üstünü streç filmle kapatın ve 40 dakika kadar mayalanması için ılık bir yerde bekletin.
  • Hamur mayalandıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Bu şekilde tepside 15 dakika kadar daha bekletin.
  • Ardından bir fırça yardımıyla üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
  • Önceden sıtıılmış 190 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Ilık ya da soğumuş olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025