Sade Poğaça Tarifi
Sade Poğaça tarifi: Sade Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sade Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Sade Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı susam
Sade Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba; ılık su, ılık süt, toz şeker ve mayayı koyup, parmağınızla karıştırarak mayayı eritin.
- Üstüne, yumurta beyazını, tuzunu, ve yağı ilave edip güzelce karıştırın.
- Unu azar azar ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurun üstünü streç filmle kapatın ve 40 dakika kadar mayalanması için ılık bir yerde bekletin.
- Hamur mayalandıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Bu şekilde tepside 15 dakika kadar daha bekletin.
- Ardından bir fırça yardımıyla üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
- Önceden sıtıılmış 190 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Ilık ya da soğumuş olarak servis edin.