Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sade Pilav Tarifi

Sade Pilav

Sade Pilav Tarifi

Sade Pilav tarifi: Sade Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Sade Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sade Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı kaynar su (pirinçleri bekletmek için)

Sade Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Baldo pirinçlerinizi genişçe bir kaseye alarak kaynattığınız suyu üzerine dökün ve 20-30 dakika kadar bu içerisinde bekletin.
  • Ardından suyunu iyice süzün ve dilerseniz bir süzgeç içerisine yerleştirerek suyun iyice süzülmesini sağlayın.
  • Yayvan bir tencere içerisine zeytinyağını ekleyin ve orta-kısık ateşte ocağı açarak ısınmasını bekleyin.
  • Kavurmak üzere pirinci tencere alın ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak hafifçe kavurun.
  • Küçük parçalara ayırdığınız tereyağını pirincin üzerine ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Pirinçlerinizin rengi transparanlaşmaya başlayınca üzerin sıcak suyunu ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve ek kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pirinçler suyunu çekip göz göz olduğunda pilavınız hazır demektir.
  • Ocağın altını kapatarak yaklaşık 20-30 dakika kadar demlenmeye bırakın. Sade pilavınız servise hazır, afiyet olsun!

Sade Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağı çabuk yandığı için önce zeytinyağı ile kavurun ve sonradan tereyağını pirinçlerin üzerine eklereyerek kavurmaya devam edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025