Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sade Kuru Fasulye Tarifi

Sade Kuru Fasulye

Sade Kuru Fasulye Tarifi

Sade Kuru Fasulye tarifi: Sade Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Sade Kuru Fasulye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sade Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1.5 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 0.5 çay kaşığı kimyon
  • 0.5 çay kaşığı (silme) karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 5 su bardağı su

Sade Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru fasulye ufak bir bir tencereye alınır. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su eklenir ve haşlanmaya bırakılır. Suyunu çekene kadar haşlanır. Fazla köpükleri de ara ara kontrol edilerek alınır.
  • Ocağın altı kapatılır ve hafif haşlanmış fasulyeler bir kenarda bekletilir.
  • Düdüklü tencerede yağ ve soğan güzelce kavrulur. Salça ilave edilir, tekrar kavrulmaya devam edilir.
  • Fasulyeler ve baharatlar da eklenir, bir iki defa karıştırılır. En son 5-6 bardak su ilave edilir ve düdüklünün kapağı kapatılır.
  • 1- 1.5 saat kontrollü bir şekilde pişirilir.

Sade Kuru Fasulye tarifinin püf noktası nedir?

Fasulyeler haşlanırken kapak kapatmayın. Kaynadıkça köpük yüzeye gelecektir o köpükleri alın. Suyu çekene kadar dikkatli bir şekilde haşlayın. Soğanları güzelce kavurun diri kalmasın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025