Sade Kuru Fasulye Tarifi
Sade Kuru Fasulye tarifi: Sade Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Sade Kuru Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Sade Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1.5 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 0.5 çay kaşığı kimyon
- 0.5 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 5 su bardağı su
Sade Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Kuru fasulye ufak bir bir tencereye alınır. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su eklenir ve haşlanmaya bırakılır. Suyunu çekene kadar haşlanır. Fazla köpükleri de ara ara kontrol edilerek alınır.
- Ocağın altı kapatılır ve hafif haşlanmış fasulyeler bir kenarda bekletilir.
- Düdüklü tencerede yağ ve soğan güzelce kavrulur. Salça ilave edilir, tekrar kavrulmaya devam edilir.
- Fasulyeler ve baharatlar da eklenir, bir iki defa karıştırılır. En son 5-6 bardak su ilave edilir ve düdüklünün kapağı kapatılır.
- 1- 1.5 saat kontrollü bir şekilde pişirilir.
Sade Kuru Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Fasulyeler haşlanırken kapak kapatmayın. Kaynadıkça köpük yüzeye gelecektir o köpükleri alın. Suyu çekene kadar dikkatli bir şekilde haşlayın. Soğanları güzelce kavurun diri kalmasın.