Sade Kavurma Tarifi
Sade Kavurma tarifi: Sade Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Sade Kavurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sade Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
Sade Kavurma tarifi nasıl yapılır?
- Çelik bir tencereyi iyice ısıtın ve etleri tencereye alın. Etler suyunu çekip tekrar salana dek yüksek ateşte kavurun.
- Etler kavrulurken soğanı küp küp doğrayın ve suyunu çekmiş olan etlere ekleyin.
- Zeytinyağını da gezdirin ve 3 dakika kadar bu şekilde kavurun.
- Ardından kaynar suyu ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Etler iyice yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin.
- Etler yumuşayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Sade Kavurma tarifinin püf noktası nedir?
Eğer etlerin suyu az geliyorsa ekleyeceğiniz sıcak su seviyesini arttırabilirsiniz. Ayrıca sade kavurma olduğu için fazla baharat kullanmadık. Dilerseniz baharat çeşitlerini ve seviyesini arttırabilirsiniz.
Sade Kavurma tarifi için servis önerisi
Pilavın yanında servis edebilirsiniz.