Sade Bulgur Pilavı Tarifi
Sade Bulgur Pilavı tarifi: Sade Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Sade Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sade Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet büyük boy soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 - 2,5 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
Sade Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Pilav tenceresine tereyğaı ve zeytinyağını koyup kızdırın.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Üzerine bulguru ekleyip 2-3 dakika kadar daha kavurun. Ardından tuz ve sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp pilavı orta ateşte kaynamaya bırakın ve kaynadıktan sonra altını biraz kısıp pişmeye bırakın.
- Pilavınız piştikten sonra ocağın altını kapatın ve 1-2 kere pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatın ve en az 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
- Pilavınız dinlendikten sonra servise hazır, sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketin.