Sade Baton Kek Tarifi
Sade Baton Kek tarifi: Sade Baton Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Sade Baton Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Sade Baton Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (ya da zeytinyağı)
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2-2,5 su bardağı un
Sade Baton Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Baton kek kalıbınızı tereyağı veya sıvı yağ ile yağlayın.
- Yumurtaları derin bir kaba kırın ve şekeri üzerine serpin. Köpük köpük olana kadar mikser ile çırpın.
- Süt ve yağı ekleyin. Çırpmaya devam edin.
- Kısa bir süre sonra kabartma tozu, vanilin ve unu eleyerek ekleyin. Çırpmaya devam edin.
- Tereyağı veya sıvı yağ ile yağlanmış baton kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız kek harcını içine boşaltın.
- Önceden ısıtılmış fırınına keki verin ve pişmeye bırakın.
- İlk 25 dakika fırının kapağını açmayın ve kürdan testi ile kekinizin pişip pişmediğini kontrol edin.
- Kekiniz piştikten sonra fırından alın ve ılımaya bırakın. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sade Baton Kek tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi ve suyunu ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Malzemelerin oda sıcaklığında olması kekinizin daha çok kabarmasını sağlayacaktır. Dilerseniz üzerine badem veya ceviz kırıkları serperek farklı alternatifler de elde edebilirsiniz.
Sade Baton Kek tarifi için servis önerisi
Yanında ılık bir süt veya demli bir çay ile servis edebilirsiniz.