Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sade Açma Tarifi

Sade Açma

Sade Açma Tarifi

Sade Açma tarifi: Sade Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Sade Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sade Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya (kuru veya yaş)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üstüne)
  • 5 su bardağı un

Sade Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şeker süt, su ve mayayı yoğurma kabına alalım, hepsini karıştıralım ve beş dakika bekletelim.
  • Yumurtaları sarısından ayrıştırarak hamura ilave edelim, sıvı yağ ilave edelim, tuzunu ilave edelim, azar azar unu ilave ederek yumuşak kıvamlı hamuru yoğuralım. Hamurun üzerini kapatalım, yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım, uzun ince şekil verelim, iki ayrı parçayı uçlarından birleştirelim ve birbirinin üzerine çevirerek örgü şeklini verelim. İki ucunu birleştirip tepsiye dizelim, on dakika kadarda tepside mayalandıralım.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. 180 derece fırında 30-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Sade Açma tarifinin püf noktası nedir?

Ele yapışmaz, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025