Sade Açma Tarifi
Sade Açma tarifi: Sade Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Sade Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Sade Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya (kuru veya yaş)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üstüne)
- 5 su bardağı un
Sade Açma tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şeker süt, su ve mayayı yoğurma kabına alalım, hepsini karıştıralım ve beş dakika bekletelim.
- Yumurtaları sarısından ayrıştırarak hamura ilave edelim, sıvı yağ ilave edelim, tuzunu ilave edelim, azar azar unu ilave ederek yumuşak kıvamlı hamuru yoğuralım. Hamurun üzerini kapatalım, yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım, uzun ince şekil verelim, iki ayrı parçayı uçlarından birleştirelim ve birbirinin üzerine çevirerek örgü şeklini verelim. İki ucunu birleştirip tepsiye dizelim, on dakika kadarda tepside mayalandıralım.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. 180 derece fırında 30-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Sade Açma tarifinin püf noktası nedir?
Ele yapışmaz, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.